Interpretatie van medisch laboratoriumonderzoek. - Raymakers, J. A., ....-; Hoffmann, J. J. M. L., dr., ....-; Kreutzer, Hendrik Jozef Hubert, ....-; Peters, F. P. A. M. N., ....-; Schneeberger, P. M., ....- (Houten : Bohn Stafleu Van Loghum, 2005)
Inhoudsopgave. Deel I: Algemene beschouwingen. 1 Inleiding. 2 Besliskundige interpretatie van de resultaten van laboratoriumonderzoek. 3 Factoren die de uitkomsten van bepalingen kunnen benvloeden. 4 Sjablonen voor de afzonderlijke laboratoriumonderzoeken. Deel II: Klinische chemie. 5 Het zuur-base-evenwicht. 6 Water- en zouthuishouding. 7 Nierfunctie. 8 Calcium, fosfaat en het skelet. 9 Eiwitten. 10 Enzymen. 11 Hartmarkers. 12 Glucose. 13 Lipiden. 14 De lever. 15 De schildklier. Deel III: Hematologie. 16 Inleiding hematologie. 17 Het rode bloedbeeld, anemie en ijzerstatus. 18 Het witte bloedbeeld. 19 Bloedstolling. Deel IV: Medische microbiologie. 20 Inleiding medische microbiologie. 21 Antimicrobile middelen. 22 Luchtweginfecties. 23 Hersenen en hersenvliezen. 24 Maag-darminfecties en diarree. 25 Bacteriurie en urineweginfectie. 26 Sepsis en endocarditis. 27 Stafylokokken en streptokokken. 28 Infecties van de geslachtsorganen en seksueel overdraagbare aandoeningen. 29 Hepatitis. 30 Kattenkrabziekte en borreliose. 31 Malaria en toxoplasmose. 32 AIDS, Humaan Immunodeficintie Virus (HIV). 33 Mycobacterin. 34 Schimmels en gisten. 35 Overzicht routinematig en bijzonder laboratoriumonderzoek
Eerder verschenen o.d.t.: Interpretatie van uitkomsten van laboratoriumonderzoek in de geneeskunde.
Keywords: Laboratoriumonderzoek -- Geneeskunde