Teamrollen op het werk. - Belbin, Meredith R., ....-; Snijders, Meile, ....- (Schoonhoven : Academic Service, 2004)
Een team is niet een willekeurig stel mensen met verschillende functies, maar een groep mensen met ieder een eigen rol die voor de andere teamleden duidelijk is. Teamleden zoeken bewust bepaalde rollen op en zij functioneren optimaal in die rol die hun van nature het beste ligt. Belbin werkt het concept en de inhoud van de negen teamrollen in dit werk verder uit en hij zet strategieën uiteen voor de implementatie van zijn ideeën, die een schat aan informatie, technieken en nieuwe inzichten bevatten. In Teamrollen op het werk staan volgende vragen centraal: Hoe ontwikkel je zelfinzicht bij de teamleden? Hoe zorg je voor goede samenwerking en wisselwerking tussen teamleden? Hoe herken je geschikte kandidaten voor een team? Hoe bevorder je onderlinge afhankelijkheid van teamleden? Hoe zorg je dat het team goed aansluit bij de organisatie?
Keywords: Rollenpatronen; Teamwerk