Preventie van eetstoornissen : een gewichtig probleem. - Noordenbos, Greta, 1951-; Vandereycken, Walter, 1949- (Mechelen : Kluwer, 2005)
Eetstoornissen zoals anorexia nervosa en boulimie, hebben ernstige lichamelijke, psychische en sociale gevolgen . Gemiddeld 45% van de patiënten herstelt, 30% verbetert, 20% ontwikkelt een langdurige of chronische eetstoornis en 5% overlijdt eraan. Dit boek over preventie van eetstoornissen biedt een actueel overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen op het terrein van de preventie van eetstoornissen . Vogende onderwerpen komen aan bod: Hoe pakt men preventie van eetstoornissen aan? Wat zijn de belangrijkste risicofactoren en wie vormen de belangrijkste risicogroepen voor eetstoornissen? Is het mogelijk de ontwikkeling van eetstoornissen te voorkomen? Hoe kan men een eetstoornis vroegtijdig herkennen en zorgen dat er tijdig wordt ingegrepen? Deze vragen worden in dit boek op een heldere en overzichtelijke manier beantwoord
5 Secundaire preventie5.1 Inleiding5.2 Beginnende kenmerken van eetstoornissen5.3 Ontkenning van het excessief lijngedrag5.4 Screeningonderzoek naar (beginnende) eetstoornissen5.5 Vroege herkenning van eetstoornissen bij ouders5.6 Vroege herkenning door leerkrachten en leerlingen5.7 Vroege herkenning door schoolartsen en huisartsen5.8 Motiveren voor behandeling5.9 Conclusies5.10 Bibliografie
Keywords: Eetstoornissen -- Preventie