125 jaar Rijksnormaalschool te Brugge : van Section Normale Primaire tot Departement Lerarenopleiding. - Welvaert, Dannie, ....- (Brugge : Hogeschool West-Vlaanderen. Departement Lerarenopleiding, 2005)
Het boek vertelt de geschiedenis van de lerarenopleiding tussen 1879 en 2005, maar ook het verhaal van de studenten die in de rijksnormaalschool gestudeerd hebben. Er werden een 70-tal oud-studenten gecontacteerd. De oudste getuigen studeerden er in de jaren twintig van de vorige eeuw. Het boek is rijkelijk met foto's geïllustreerd en er hoort een dvd bij, waarop de leukste verhalen uit de getuigenissen staan.
Keywords: Lerarenopleiding -- Vlaanderen; Rijksnormaalschool (Brugge).