Gevraagd: Junior secretaresse (m/v). - Smets, Nicole, ....-; Cerpentier, Astrid, ....-; Henderickx, Johan, ....-; Van Cauwenberg, Chris, ....-; Van Malderen, Sandra, ....- (Antwerpen : De Boeck, 2005)
Praktisch graadleerboek voor het vak secretariaat op maat van het leerplan. Netoverschrijdend: voor de derde graad van het TSO, maar evenzeer te gebruiken in opleidingen secretariaatsbeheer. Uitscheurbaar leerwerkboek in een eigentijdse opmaak. Consequente structuur en didactische opbouw. ICT-geïntegreerde opdrachten. Bijzondere aandacht voor ervaringsgericht leren (inductief leerproces). Veel praktijkopdrachten: de nadruk ligt meer op het kunnen dan op het kennen. Handleiding voor de leerkracht: modeloplossingen en een cd-rom met uitbreiding van extra (ICT-)oefeningen, teksten en formulieren. PEDAGOGISCH-DIDACTISCH CONCEPT: Info: de ervarings- en belevingswereld van de secretaresse (m/v) vormt het startpunt. Briefing: gezamenlijke ontdekking van de leerstof aan de hand van vraagjes die de theorie aanbrengen. Dossierkennis: samenvatting van de theorie; de leerlingen leren hier ook synthetiseren en structureren. Aan de slag: gevarieerde opdrachten (ook grote geïntegreerde opdrachten).
Keywords: Administratieve organisatie; Stageverslag -- Medisch secretariaat