Kaas en de evolutietheorie. - Haring, Bas (Sebastiaan), 1968- ([S.l.] : Pandora, 2004)
Kaas en de evolutietheorie vertelt hoe de evolutietheorie van Charles Darwin een licht werpt op alledaagse vragen als: Waarom sterven wij? Wat is goed en kwaad? Hoe is kaas uitgevonden? Deel één gaat over de evolutietheorie zelf: niet over fossielen, dinosaurussen en Neanderthalers, maar over de mechanismen van de evolutie. Hoe werkt de evolutie? En hoe kunnen we de evolutie waarnemen door goed om ons heen te kijken? De evolutietheorie blijkt eigenlijk heel simpel en logisch in elkaar te zitten. In het tweede deel van het boek komen eeuwenoude filosofische vraagstukken en hun relatie met de evolutietheorie aan de orde: Waarom is het leven ontstaan? Is homoseksualiteit natuurlijk? Hoe kunnen we onsterfelijk worden? Moet je luisteren naar de meerderheid? Mag je de wet overtreden? Waarom krijgen we kinderen? Hoe ontstaan familiebanden? Bestaat God? Aan de hand van sprekende en grappige voorbeelden legt Bas Haring uit hoe de evolutietheorie ingrijpt op zulk soort vraagstukken, en wordt de ware betekenis van de evolutietheorie duidelijk. Kaas en de evolutietheorie is geschreven voor de jeugd maar is zeker zo interessant voor volwassenen. - Winnaar Gouden Uil Jeugdliteratuur 2002 - Winnaar Duitse Prijs voor het Beste boek over Wetenschappen - Winnaar Eureka!-prijs 2002 voor het beste en het mooiste op gebied van wetenschap en kennis - Vlag en Wimpel - Griffeljury 2002 '
Keywords: Erfelijkheidsleer; Evolutieleer