Hoe ontwikkel ik mijn competenties ? : werkboek voor talent. - Somberg, Pieter, ....- (Schoonhoven : Academic Service, 2006)
Steeds meer medewerkers worden beoordeeld op competenties. Hoe kan een medewerker deze competenties ontwikkelen? Dit werkboek biedt toegankelijke informatie en praktische oefeningen waar medewerkers direct zelf mee aan de slag kunnen.Voor de werkgever kan dit werkboek in veel situaties een goed en voordelig alternatief zijn voor het inhuren van een trainingsbureau. Het boek is opgebouwd uit zeven heldere hoofdstukken waarin medewerkers eenvoudig zelf hun weg vinden. Elk hoofdstuk begint met een korte casus die veel herkenning zal oproepen. De informatie is overzichtelijk ingedeeld en de oefeningen zorgen ervoor dat het geleerde direct kan worden toegepast. Vragen die beantwoord worden zijn: Waarom is het ontwikkelen van talent belangrijk voor werknemer én werkgever? Wat is een competentie? Welke competentie is bij mij sterk en welke competentie wil ik verder ontwikkelen? Welke vijf mogelijkheden zijn er om mijn competentie te ontwikkelen? Wat is cultuur en welke invloed heeft cultuur op het ontwikkelen van competenties? Wat is het leerklimaat binnen mijn organisatie en welke relatie heeft dit met mijn competenties? Hoe gaan werkgevers in de praktijk om met het ontwikkelen van competenties? Hoe ontwikkel ik mijn competenties? is bedoeld voor alle medewerkers die gemotiveerd zijn om hun talent te ontwikkelen. Het is geen naslagwerk voor professionals over competentiemanagement, maar een praktisch werkboek met concrete voorbeelden en adviezen. Het is toegankelijk geschreven en geschikt voor een brede doelgroep vanaf middelbaar niveau. Somberg (1966) studeerde aan de Lerarenopleiding en volgde opleidingen PR & Communicatie.Tevens behaalde hij de graad Master in Educational Management en voltooide hij de opleiding Loopbaan- en Mobiliteitsadviseur.Momenteel is hij verbonden aan de afdeling Human Resources van een grote onderneming.
Keywords: Begaafdheid; Competenties