Grammatica in gebruik Frans : leer- en oefenboek. - Grégoire, Maïa, ....-; Blom, Boudien, ....-; Collilieux, Eugène, ....-; Merlo, Gracia, ....-; Van Halm, Hanneke, ....- (Amsterdam : Intertaal, 2004)
Grammatica in gebruik, Frans is een leer- en oefenboek. Het kan in de les of thuis worden gebruikt voor het extra bestuderen en oefenen van bepaalde grammaticaonderwerpen en om de kennis van het Frans op te halen. // Opbouw: Het boek behandelt alle grammaticaonderwerpen die horen bij een basiskennis Frans. Op de linkerpagina wordt een grammaticaal onderwerp behandeld. In kaders worden eenvoudige voorbeeldzinnen gegeven, die met een tekening worden geïllustreerd. Daarna worden de belangrijkste regels voor vorming en gebruik beknopt uitgelegd. Op de rechterpagina staan oefeningen over het onderwerp. Na een aantal hoofdstukken volgen herhalingsoefeningen en een korte toets over de leerstof. Het communicatieve gebruik van de taal staat voorop. De oplossingen van de oefeningen staan achter in het boek. // Bij het boek is een Franstalige cd-rom beschikbaar met 60 lessen waarin men zelfstandig grammaticale onderwerpen oefent door middel van lees-, luister- en invulopdrachten. Het juiste antwoord wordt na drie keer proberen gegeven met grammaticale uitleg. Aan het eind van elke les volgt een bilan met herhalingsoefeningen. De cd-rom bevat tevens een evaluerende test, overzichten van grammaticale regels, werkwoordsvervoeging, fonetisch schrift en een register.
Keywords: Frans -- Leermiddelen; Frans -- Secundair onderwijs; Franse spraakkunst; Franse taal -- Grammatica -- Oefeningen -- Software; Franse taal -- Grammatica -- Oefeningen