Ik speel ik spel : de spelling in spelvorm. - Van den Abeele, Nico, ....-; Goedemé, Jef, ....-; Pieters, Bert, ....-; Vancoillie, Marijke, ....- (Waasmunster : Abimo, 2005)
Met dit spelenboek kunnen leerkrachten en jeugdwerkers aan de slag om te spelen met letters, woorden, zinnen, ... Het is een boek waar je als leerkracht/begeleider alleen mee aan de slag kunt. Wil je een spelletje spelen rond het alfabet? Wil je het verschil tussen ei en ij nog eens speels inoefenen? Wil je aan de slag gaan om een keuse krant te maken? ... In dit boek vind je alles om letterlijk te spelen, overzichtelijk en gestructureerd.. De spelen sluiten aan bij de leerstof Nederlands uit het basisonderwijs, maar er wordt ook vakoverschrijdend gewerkt (o.a. wereldorintatie, beeldende expressie, ...). precies omdat de spelen zo nauw aansluiten bij de leerinhouden, kunnen ze worden ingezet als leermiddel in de klas. Bovendien blijven de kinderen steeds plezier beleven aan het spel.
Keywords: Nederlandse spelling; Spelend leren; Spelling -- Basisonderwijs