Wiskundeavonturen met jonge kinderen : de wiskundige ontwikkeling in het onderwijs aan jonge kinderen. - Baltussen, Mirjam, ....-; Klep, Joost, 1949-; Leenders, Yvonne, ....- (Amersfoort : CPS, 2003)
Met deze publicatie willen de auteurs de leerkrachten aandachtspunten, inhoudelijke inzichten en aanwijzingen geven om jonge kinderen te helpen wiskundige situaties en problemen in hun alledaagse activiteiten helder te krijgen en waar nodig te verwoorden en visueel uit te beelden. In het eerste hoofdstuk worden de aandachtspunten waarop de publicatie zich baseert besproken. In het tweede hoofdstuk wordt ingegaan op de inhoudelijke gebieden voor het wiskundeonderwijs in de onderbouw; een soort analyse van belangrijke ontwikkelingsaspecten op het gebied van telontwikkeling en getalbegrip, meten, meetkunde en tijd. Ook de betekenis van taalontwikkeling in relatie met kleuterwiskunde wordt hier besproken.
Keywords: Wiskunde -- Kleuteronderwijs