Heksenketel. - Didelez, Guy (Guido Clara Victor), 1952-; van Straaten, Harmen, 1958- (Wommelgem : Van In, 2005)
Trezebelle is een apart geval. Ze wordt geboren als een bloedmooie heksenbaby, terwijl alle andere heksen van het dorp lelijk zijn en van smerigheid houden. Maar haar moeder zorgt ervoor dat Trezebelle niet uit de toon valt. Een kanjer van een puisterige haakneus boven op haar echte neusje doet wonderen. Op een dag wordt het heksendorp opgeschrikt. Enkele heksenkinderen van Trezebelles klas gaan zich vreemd gedragen. Ontheksing, beweert de toverkol in paniek. Daar moeten ze als de bliksem iets tegen doen! Leerjaar 3-4
Boektoppers 2005-2006 België
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Keywords: Anders zijn; Fantasie; Heksen