Voor altijd bij jou. - Stoefs, Karla, ....- (Wommelgem : Van In, 2005)
Een warm verhaal over Gil en Hannah, neef en nicht, die elkaar pas ontmoeten als ze tieners zijn. Gill komt met zijn ouders, die vijftien jaar in Amerika hebben gewoond, terug in België. De familie trekt voorlopig bij Hannah en haar ouders in. De eigenzinnige en bijdehandse Hannah vindt het vreselijk dat ze haar kamer moet afstaan aan een neef die ze niet kent. Zonder dat ze aanvankelijk wil toegeven, raakt ze echter gefascineerd door haar vreemde neef. Gill op zijn beurt sluit vriendschap met de zonderlinge vuurtornwachter. Hannahs vader is gefascineerd door de Tweede Wereldoorlog en werkt al jaren aan een boek over de gebeurtenissen tijdens deze oorlog in het dorp. Waarom praat niemand over de oorlog? Is de vuurtorenwachter echt een moordenaar? Wat heeft opa met dat alles te maken? Samen spitten Hannah en Gill naar geheimen uit het verleden. Als ze een brief van opa vinden, komen ze op het juiste spoor. Door hun zoektocht kan Hannah vergeten dat Gill erg ziek is... Leerjaar 3-4
Boektoppers 2005-2006 België
Leeftijd: vanaf 10-11 jaar
Keywords: Avonturen; Vriendschap; Ziek zijn