Paveltje. - van Mieghem, Linda, 1948-; Janssen, Mark, 1974- (Wommelgem : Van In, 2005)
'Je bent te vroeg geboren. Daarom was je klein', zegt oma. 'Je was helemaal verkreukeld', grinnikt opa. 'En je zag een beetje paars!' 'Had ik een puntmuts op?' vraagt Paveltje plots. 'Ja,' zegt opa ernstig, 'met een koperen belltje eraan.' Paveltje is een beetje klein voor zijn leeftijd. Het maakt hem verdrietig, vooral als hij er op school mee gepest wordt. Maar enkel zijn blauwe kangoeroeknuffel Roe weet dat. Elke morgen kijken Paveltje en Roe of 's nachts de kabouters op bezoek zijn gekomen. Paveltje denkt dat hij misschien ook een kabouter is... Op een dag krijt Paveltje van oma een knalrode trui, die ze breide met wol uit de winkel van meneer Rank. Omdat de trui veel te groot is, maak Paveltje er een bijzondere muts mee. Een tovermuts, want Paveltje krijgt ze niet meer van zijn hoofd...
Leeftijd: 6+
Keywords: Fantasie; Pesten; Schoolleven