Hulpgids ADHD : de meest actuele en complete gids voor een succesvol leven met ADHD - Hallowell, Edward, ....-; Ratey, John, ....- (Amsterdam : Nieuwezijds, 2005)
"De benadering van de problematiek gebeurt op een heel positieve manier ... Een gids voor een geslaagd leven mét adhd." - Signaal, significant voor de professionele hulpverlener " ... het leukste en meest positieve boek over adhd dat ik in tijden heb gelezen. ... zeer volledig... Dit uitgebreide boek is een bron van inspiratie voor iedereen die werkt met volwassenen, ouders en/of kinderen met adhd, maar kan ook een zegen betekenen voor iemand met adhd, voor wie het geschreven is, en voor iedereen die in zijn familiekring of vriendenkring iemand heeft met adhd. ... lezen dit boek (al duurt dat wel even met zoveel pagina's)!" - Esther ten Brink in Kind en Adolescent Praktijk "Inspirerend is Hallowells introductie van het vijfstappenplan als onderdeel van de behandeling van adhd. ... Heb je adhd en kun je een mentale oppepper wel gebruiken? Haal dit boek dan in ieder geval een keer uit de bibliotheek of schaf het aan." - Reformatorisch Dagblad "Een steuntje in de rug voor ouders van adhd'ers." - 0/25, Tijdschrift over jeugdwelzijn, jeugdzorg en jeugdbeleid "In tegenstelling tot veel andere boeken over adhd bespreekt de Hulpgids niet alleen voor de hand liggende onderwerpen, zoals de voor- en nadelen van medicijngebruik, maar ook minder bekende onderwerpen als de partnerkeuze van adhd 'ers en hun seksleven. Verfrissend is bovendien dat adhd niet louter wordt gezien als probleem: adhd 'ers zijn origineel, creatief, hartelijk en beschikken over doorzettingsvermogen en een sterke intuïtie." - Psychologie Magazine "De waarde van het boek zit hem het meeste in de kracht van de positieve herhaling en het beroep dat er op de mensen zelf wordt gedaan om je niet te laten kisten door adhd maar aan de slag te gaan met het zoeken naar oplossingen." - Impulsief " ... didactisch van opzet, helder en boeiend geschreven met een veelzijdige kijk op de stoornis en systematische samenvattingen waardoor het ook een boeiend geschreven studieboek geworden is. ... Een uitstekend boek
Keywords: ADHD