Wat een reuzensprong! - Depondt, Luk, 1952-; Pottie, Marjolein, 1970- (Leuven : CEGO, 2003)
Wat een reuzensprong! laat zien hoe Nijltje zich uitgesloten voelt als Dieltje met aap gaat spelen. Hij wordt er boos en wanhopig van (behoefte aan erkenning). Als ze dan toch samen spelen is hij dol van geluk. "Nijltje en Dieltje spelen samen. Leuk is dat. Maar dan speelt Dieltje met Woep de aap. Dieltje en Woep spelen niet met Nijltje. Hoe moet het nu verder met Nijltje?
Leeftijd: 3+
Keywords: Eenzaamheid; Gevoelens; Vriendschap; Gevoelens - Gedrag