Wat een reuzenplons! - Depondt, Luk, 1952-; Pottie, Marjolein, 1970- (Leuven : CEGO, 2004)
In Wat een reuzenplons! verlaat Nijltje hun 'thuis' met het groene gras, de hoge berg en de blauwe vijver. Zo komt hij in een onbekende omgeving terecht. (behoefte aan veiligheid en duidelijkheid). Dieltje brengt Nijltje weer naar hun blauwe vijver. "Nijltje gaat op stap. Weg van Dieltje. Weg van het groene gras, de hoge berg en de blauwe vijver. Nijltje is verdwaald. Hoe geraakt Nijltje weer thuis?"
Leeftijd: 3+
Keywords: Weglopen - Verdwalen