Wat een reuzenslok! - Depondt, Luk, 1952-; Depondt, Luk, 1952-; Pottie, Marjolein, 1970- (Leuven : CEGO, 2003)
In Wat een reuzenslok! zorgt een schroeiende zon ervoor dat Nijltje en Dieltje dorst hebben. Dieltje drinkt een plas water helemaal leeg. Voor Nijltje is er geen water meer (lichamelijke behoefte). Gelukkig brengt Dieltje Nijltje naar een andere plas. "De zon is heet. Nijltje en Dieltje hebben dorst. Dieltje drinkt een plan water helemaal leeg. Maar hoe moet het nu verder met Nijltje?"
Leeftijd: 3+
Keywords: Hebzucht; Water; Eten - Drinken