TSJILP, zegt de vis. - De Doncker, Wally, ....-; Derave, Veerle, ....- (Wommelgem : Van In, 2004)
De mus zit naast de sloot. Ze is beu ze wil geen mus meer zijn. Ze wil een pauw zijn. Of een poes. Of een beer. Maar een mus is een mus. Het is nu zo. Het zal zo zijn... Of niet? Als de mus de vis ontmoet, worden ze vrienden. Ze zwemmen en lachen samen. En dan wil de mus haar lijf ruilen met de vis. Met een spreuk van de mol. Plots zijn ze vis en mus. Niet meer mus en vis. En dat is raar... Maar de mus blijft een vis in haar hoofd. En de vis blijft een mus in zijn hoofd. Daar kan niets of niemand wat aan doen. De pad noch de valk. De koe noch de koekoek. De wolk noch de zee. Leerjaar 2
Boektoppers 2005-2006 België
Leeftijd: vanaf 7 jaar
Keywords: Anders zijn