Hennie de Heks en de toverwedstrijd. - Korky, Paul, ....-; Thomas, Valerie, ....- (Wommelgem : Van In, 2005)
Door een ongelukje in de wasmachine raakt het toverstokje van Hennie de heks ontregeld. Hoe nu mee te doen met de toverwedstrijd? Kat Helmer koopt in haast per ongeluk een goochelstok en die tovert niet. Wel knallen er op het 'moment suprême' papieren bloemen uit. Een humoristisch verhaal met grappige expressieve, over twee bladzijden doorlopende prenten. Er valt veel te zien en te beleven, de illustraties vertellen bijna een eigen verhaal. De eerste letter van de beknopte tekst op elke pagina begint met een vette, grotere kapitaal. In dit Harry Potter-tijdperk spreekt dit onderwerp zeker veel kinderen aan. Het ruime, mooi verzorgde boek heeft op de zwarte schutbladen een kleurige wasco-tekening van een 10-jarig kind. Het verhaal is gebaseerd op een geë-maild idee van een basisschool op Cyprus. Het boek is het vierde in een reeks over deze heks. Leuk om aan een groep voor te lezen, maar de kolderieke prenten, vol details, moeten individueel bekeken worden.
Leeftijd: 5+
Keywords: Heksen; Toveren