De liefste kusjes zijn voor jou. - van Straaten, Harmen, 1958- (Wommelgem : Van In, 2005)
In dit vrolijke prentenboek trekt een bonte stoet mensen voorbij. Ze willen allemaal hetzelfde: een kusje geven en er een krijgen. Maar de ene kus is niet de andere. De zoentjes van mams en paps zijn heel anders dan die Babs. En opa Ko geeft kusjes als een eskimo. Iedere dag krijg je wel een kusje. Als je jarig bent, krijg je heel veel en als je ziek bent, heel voorzichtig, een voor het beter worden. Er zijn kusjes voor lekker slapengaan en tegen nare dromen. Maar in de mooiste dromen zijn de liefste kusjes voor jou, omdat ik heel veel van je hou!
Een jongetje stelt zich vragen over het geven van kusjes. Aan wie geef je kusjes? Waarom doe je dat? Hoe kus je? Welke soorten kussen bestaan er? Het jongetje stelt vast dat je niet alleen zelf kust, maar ook kusjes kunt krijgen. Het kussen houdt nooit op en het maakt van je leven een feest.
Leeftijd: 3+
Keywords: Kussen; Emoties -- Kinderen; Knuffelen; Liefde; Poëzie