Hoogbegaafden in het basisonderwijs : praktische tips voor een aangepaste aanpak op school en thuis. - Meersman, Ann, ....- (Gent : Academia Press, 2005)
Ook hoogbegaafde kinderen hebben recht op een zo volledig mogelijke persoonsontplooiing. Toch worden die kinderen vaak als bedreigend beschouwd of wordt er met een gevoel van onmacht naar gekeken. Voor leerkrachten, opvoeders, zorgcordinatoren, ouders, directies, . is dit boek een handige en nuttige gids. Het geeft per leeftijdsgroep praktische antwoorden op veel gestelde vragen zoals: Hoe blijf je die kinderen motiveren? Hoe gepast reageren op een kleuter die al kan lezen? Hoe een goede binnenklasdifferentiatie ontwikkelen? Welk educatief materiaal kun je inschakelen? Hoe onderpresteren of pestgedrag aanpakken? Naast een elementaire inleiding over wat hoogbegaafdheid is, maakt het ware verhaal van een hoogbegaafd kin ook duidelijk tot welke nefaste gevolgen het wegwuiven van de problematiek kan leiden.
Keywords: Hoogbegaafdheid