Sociale geschiedenis van de media : van boekdrukkunst tot internet - Briggs, Asa, 1921-2016; Burke, Peter, 1937-; Keizer, Hans, ....- (Amsterdam : SUN, 2002)
Sociale geschiedenis van de media, geschreven door twee toonaangevende cultuurhistorici, biedt een uitstekend overzicht van de communicatiemiddelen en van de sociale culturele context waarin ze opkwamen en zich in de loop van de tijd ontwikkelden. Het boek bestrijkt een enorm gebied. De auteurs verkennen de geschiedenis van de verschillende communicatiemiddelen in het Westen, vanaf de uitvinding van de boekdrukkunst tot het internet. De auteurs leggen de nadruk op de rijke en gevarieerde geschiedenis van de communicatiemiddelen. Ze behandelen elk aspect van wat 'de media' worden genoemd, en bespreken onder andere het doorlopende belang van mondelinge communicatie en die via manuscripten, de opkomst van de drukpers, de relatie tussen fysiek vervoer en sociale communicatie, en de ontwikkeling van elektronische media. Het is een uitstekend boek voor studenten geschiedenis, media- en culturele studies en journalistiek, maar het zal ook een breed algemeen lezerspubliek aanspreken.
Keywords: Communicatie -- Geschiedenis; Cultuurgeschiedenis; Journalistiek -- Geschiedenis; Media