Familie in de hele wereld. - Ommer, Uwe, ....-; Furlaud, Sophie, ....-; Verbond, Pierre, ....- (Amsterdam : Biblion/Mozaiek, 2002)
Dit informatieve boek toont families over de hele wereld in tekst en beeld. Tal van verschillende culturen en gewoontes naast elkaar. Zo zie je rijke families, arme families, grote gezinnen, gezinnen met één kind, gezinnen die op zichzelf leven, gezinnen die met grootouders samenleven. Een fotoboek met meer dan 50 paginagrote foto's van families uit alle werelddelen. Een politiegezin uit Pakistan, Bororo-nomaden uit Niger, drijvende eilandbewoners uit Peru, maar ook een opa en oma op een motorfiets met de kleinkinderen uit de Oekraïne. Poserend voor een wit doek komen de gezinsleden prachtig uit. Per dubbele pagina wordt steeds een familie besproken, waarbij rechts de gezinsfoto (voornamelijk in kleur) is afgedrukt. De linkerpagina bevat een eenvoudig getekend landkaartje met een lijst van geografische gegevens zoals landoppervlak, aantal inwoners, taal, godsdienst en klimaat. Tevens maken we door de ogen van een jong gezinslid (3 t/m 15 jaar) kennis met het land, geloof, tradities of de dagelijkse bezigheden. Helaas zijn deze teksten duidelijk door een volwassene gemaakt. Voorin staat een eenvoudig getekende wereldkaart met de besproken landen er in aangegeven. Achter in de uitgave zijn een nawoord en een alfabetische landenlijst opgenomen. Het boek (harde kaft, 30 x 30 cm) laat op een indrukwekkende manier de grote cultuurverschillen zien. Vanaf ca. 10 jaar.
Keywords: Cultuurverschillen; Gezin; Volken