Rood hart, blauwe vlinder. - Thor, Annika, ....- (Rotterdam : Lemniscaat, 2006)
Elfie en Anders zitten bij elkaar in de klas. Ze besluiten een Valentijnshart voor een jongen te maken. Filippa geeft haar hart aan Danne en Elfie stopt het hare in Anders' tas. Vanaf die dag is Elfie voor Anders niet meer gewoon Elfie en Anders voor Elfie niet meer gewoon Anders. De grote vakantie breekt aan. Anders gaat naar Griekenland en Elfie blijft in Zweden. Hoe moet het nu met hun bijzondere vriendschap?
Jeugdboekenweek 2006, lestips Makkelijk Lezen
Leeftijd: 9+
Keywords: Verliefd zijn; Vriendschap