De jongen die Hitler had ontmoet. - Wall, Bill, ....- (Antwerpen : Houtekiet, 2004)
Ierland, 1940. Jessie en Mike zijn boezemvrienden. Terwijl overal in Europa de Tweede Wereldoorlog woedt, groeien zij op in een dorpje aan de kust. De oorlog is ver weg maar toch dringt hij binnen in hun leven. Familie en vrienden raken betrokken bij de strijd tegen Hitler en zijn leger. De komst van Sammie, met zijn fantastische verhalen, brengt nog meer avontuur, want hij beweert dat hij Hitler heeft ontmoet.
Jeugdboekenweek 2006, lestips vierde-vijfde leerjaar
Keywords: Oorlogsverhalen; Wereldoorlog II