Soepkinders. - Dendooven, Gerda, 1962- (Antwerpen : Querido, 2005)
Twee mooie meisjes zijn op zoek naar een nieuwe moeder en een nieuw huis. Het begint allemaal in een gevaarlijk bos op een warme zondag. De zusjes botsen op rare mensen met rare streken zoals de Reus van ver, de gemene mannetjes en het Botermelkvrouwtje. Wordt één van hen misschien hun nieuwe mama of brengt hun tocht hen nog ander figuren en een mama die echt bij hen past? 10+
Jeugdboekenweek 2006, lestips vierde-vijfde leerjaar
Leeftijd: vanaf 10-11 jaar
Keywords: Ouderschap