In het pikkedonker. - Crowther, Kitty, ....- (Amsterdam : Querido, 2005)
Jeroen is een vrolijk kikkertje. Maar 's avonds rond bedtijd wordt hij stil. En als hij eenmaal in bed ligt, klampt hij zich vast aan zijn vader en moeder. In bed hoort Jeroen rare geluiden, er loeren in het donker vast angstaanjagende monsters. Samen met zijn vader gaan ze op onderzoek uit.
Jeugdboekenweek 2006, lestips kleuters
Leeftijd: 5+
Keywords: Bang zijn; Kikkers; Slapen