Max en de maximonsters. - Sendak, Maurice, ....- (Rotterdam : Lemniscaat, 2005)
Max wordt naar zijn kamer gestuurd omdat hij te wild is geweest. Omdat hij kwaad is, verzint hij een heel nieuwe wereld met monsters waarvan hij uiteindelijk koning wordt. Deze klassieker leverde Sendak in 1964 de Caldecott Medal op. Sindsdien is hij een van de grootste namen in de kinderboekenwereld.
Leeftijd: 3+
Keywords: Griezels; Stout zijn