Opa zwijgt. - Vandewoude, Katrien, 1955- (Hasselt : Clavis, 2003)
De opa van Emma heeft een beroerte gehad en kan niet meer lopen en spreken. Emma vindt het niet makkelijk, zo'n heel andere opa. Tegen Wido, de buurjongen vertelt ze vol trots over de opa van vroeger. Maar Wido gelooft haar niet. Opa kan immers niet eens meer praten. Toch gelooft Emma dat opa's hoofd vol zit met woorden. Opa zwijgt, maar ze kijkt en luistert en weet wat hij bedoelt.
Jeugdboekenweek 2006, lestips tweede en derde leerjaar
Keywords: Grootouders; Ziek zijn