Aan de bal. - Dijkzeul, Lieneke, ....- (Rotterdam : Lemniscaat, 2005)
Rahmane heeft een groot talent: voetballen! Samen met zijn vrienden droomt hij ervan om profvoetballer te worden. Op een dag krijgt hij de kans om zijn droom waar te maken. Maar om zijn doel te bereiken, moet hij vertrekken uit zijn vertrouwde Afrikaanse. Kan Rahmane zijn droom waarmaken? Lukt het hem om de verwachtingen van zijn familie in te lossen? Vindt hij zijn weg in het vreemde, koude Nederland?
Jeugdboekenweek 2006, lestips zesde leerjaar
Met vlag en wimpel 2005
Leeftijd: vanaf 10-11 jaar
Keywords: Voetbal