Hart van inkt. - Funke, Cornella, ....- (Amsterdam : Querido, 2005)
Voor Meggie zijn de boeken om haar heen als vertrouwde vrienden en familie, de familie die ze zo mist nadat haar moeder op raadselachtige wijze is verdwenen. Op een nacht keren de verhalen zich echter tegen haar. De nietsontziende schurk Capricorno heeft het gemunt op haar en Mo, haar vader. Zal Mo haar nu eindelijk onthullen waarom hij nooit meer wil voorlezen? Zal Meggie haar moeder terugzien?
Jeugdboekenweek 2006, lestips zesde leerjaar
Vormt samen met Web vaninkt (dl. 2) en Nacht vaninkt (dl. 3) een trilogie
Leeftijd: vanaf 12-13 jaar
Keywords: Avonturen; Boeken; Geheimen