De koning bakt een huis. - van Haeringen, Annemarie, 1959- (Tilburg : Zwijsen, 2002)
Prentenboek waarin de fabel wordt verteld over de manier waarop de schildpad zijn 'huis' kreeg. Hij heette eerst Blootpad en ging nooit de deur uit; ook niet naar de verjaardag van koning Olifant. De koning zorgt daarom voor een blijvende oplossing. Op in pasteltinten gekleurd papier staan vriendelijke tekeningen die soms omkaderd zijn als kleine schilderijtjes. Ze zijn met pen getekend en met waterverf in pasteltinten ingekleurd. De enkele regels tekst staan onder de illustratie. Na het titelblad staan allemaal schuchtere ‘blootpadjes' afgebeeld; op de schutbladen achterin vrolijke schildpadden. Een vriendelijk verhaal waarin 'verlegen zijn' een thema is
Leeftijd: 5+
Keywords: Schildpadden; Verlegen zijn; Wonen