Kolen. - Parker, Steve, 1952-; Otten-Vogelaar, Hetty, ....- (Leidschendam : Biblion, 2003)
Wist je dat...: *steenkool al honderden miljoenen jaren oud is? *mijnen duizenden meters diep kunnen zijn? *zeep van steenkool gemaakt kan worden? Ontdek dit en nog veel meer over steenkool, het verleden en de toekomst van deze geweldige energiebronnen. Dossier Energie is een informatieve serie over de energiebronnen van de aarde. Ieder deel behandelt een aparte bron en hoe we die gebruiken. In dit boek is dat steenkool; aan de orde komen o.a. het ontstaan, de kolenmijnen, vindplaatsen en de vervuiling. Het boek bevat een verklarende woordenlijst en een register. De lay-out doet wat rommelig aan: veel verschillende lettertypes, foto's en tekeningen in kleur en diagrammen. De informatie zelf is vervat in een goed leesbare tekst zodat een bovenbouwer van de basisschool het boek zelfstandig kan verwerken voor bijv. een spreekbeurt of werkstuk.
Keywords: Steenkool; Energie