Zon. - Parker, Steve, 1952-; Otten-Vogelaar, Hetty, ....- (Leidschendam : Biblion, 2003)
Wist je dat.....: * de zon de bron is van veel energie? * Satellieten op zonne-energie draaien? * Hele gebouwen dat ook kunnen doen? Ontdek dit en nog veel meer over zonne-energie, het verleden en de toekomst hiervan. Dit boek komt uit de tot nu toe zesdelige serie Dossier Energie en bespreekt de zon in 13 hoofdstukken van elk een dubbele pagina. Het verrassende van dit boek is, dat alle aspecten van zonne-energie worden besproken op een eenvoudige maar duidelijke manier met veel praktijkvoorbeelden. Gekeken wordt naar: welke soorten energie levert de zon, omzetting van licht naar stroom, de zonnekracht, zonnepanelen voor kleine projecten, zonnepanelen gebruikt in de ruimtevaart, energie door warmtestraling, zon en natuur, biomassa als energiebron, de toekomst van zonne-energie. Elk hoofdstuk bevat een korte inleiding, de hoofdtekst, praktijkvoorbeelden gekenmerkt door een zwarte balk over de koptekst en veel duidelijke, illustratieve kleurenfoto's met verklarende tekst. Met een erg eenvoudig verklarend woordenlijstje en een register.
Keywords: Zonne-energie.; Energei