Kernenergie. - Parker, Steve, 1952-; Otten-Vogelaar, Hetty, ....- (Leidschendam : Biblion, 2003)
Wist je dat...: *kerncentrales al een halve eeuw bestaan? *schepen en onderzeeërs kernenergie kunnen gebruiken? *kernafval in het ziekenhuis gebruikt wordt? Ontdek dit en nog veel meer over kernenergie, het verleden en de toekomst van deze geweldige energiebron. In korte tekstfragmenten ondersteund met functionele illustraties in kleur wordt een chronologisch overzicht gegeven van de ontdekking, beheersing en toepasssing van radioactiviteit. Stap voor stap worden de energieprocessen, de voor- en nadelen en de ontwikkelde technieken m.b.t. kernenergie op duidelijke wijze uiteengezet en gevisualiseerd. Met name de veiligheidsaspecten op korte maar zeker ook op langere termijn worden duidelijk belicht. Mondiale consequenties worden in een goed perspectief geplaatst zodanig dat deze toch complexe materie een goed sluitende begripsvulling krijgt. Goede informatie- en naslagbron voor kinderen van 11 à 12 jaar in de basisschool en voor brugklassers van het middelbaar onderwijs voor spreekbeurt en/of werkstuk.
Keywords: Kernenergie; Energie