Olie en gas. - Parker, Steve, 1952-; Otten-Vogelaar, Hetty, ....- (Leidschendam : Biblion, 2003)
Wist je dat...: *plastic van olie wordt gemaakt? *er diep in zee gas voorkomt? *olie en gas opraken? Ontdek dit en nog veel meer over olie en gas, het verleden en de toekomst van deze geweldige energiebronnen. Dit boek uit de serie 'Dossier Energie' gaat over de winning van aardolie en gas. Het zoeken naar olie en gas en het werken op een boorplatform komen aan de orde. Ook het transport naar en de verwerking in de raffinaderij worden besproken. Een hoofdstuk is gewijd aan olie als brandstof, een ander aan gas als brandstof. Tenslotte wordt aangegeven welke producten van olie en gas worden gemaakt. Ieder hoofdstuk bestaat uit twee bladzijden, waarbij kleurenfoto's en -tekeningen de tekst uitstekend ondersteunen. De zinsbouw en het woordgebruik zijn afgestemd op de leeftijdsgroep vanaf ca. 11 jaar. Het boek bevat een
Inhoudsopgave :, een woordenlijst en een register.
Keywords: Aardgas; Energie; Aardolie