Water. - Parker, Steve, 1952-; Otten-Vogelaar, Hetty, ....- (Leidschendam : Biblion, 2003)
Wist je dat...: *je van water stroom kunt maken? *watermolens al duizenden jaren bestaan? *een hele stad op water kan draaien? Ontdek dit en nog veel meer over waterenergie, het verleden en de toekomst hiervan. Dit boek beschrijft alle manieren om water te gebruiken als energiebron: van het vroegste gebruik van waterraderen tot de nieuwste (water)brandstofcel. Iedere dubbele pagina behandelt een techniek. In een kader wordt steeds vermeld wat de voor- en nadelen zijn voor het milieu. Foto's en schematische tekeningen nemen een belangrijke plaats in. De tekst is kort en krachtig. Hier en daar is dit een nadeel omdat moeilijke onderwerpen kort en dus niet geheel duidelijk besproken worden. Zo wordt in drie zinnen uitgelegd hoe een generator met elektromagnetische inductie werkt. Achterin staan een register en beknopte verklarende woordenlijst. Geschikt voor kinderen vanaf ca. 11 jaar, om bijvoorbeeld te gebruiken voor een spreekbeurt of werkstuk.
Keywords: Waterkracht; Energie