Een dorstige wereld. - Parker, Steve, 1952-; Sanders, Wim, ....- (Leidschendam : Biblion, 2003)
Wist je dat... Er 100 liter water nodig is om een krant te maken? Ons water al miljoenen jaren oud is? Slechts 0,01% van de wereldwatervoorraad drinkwater is? Ontdek dit en nog veel meer - en wat waterproblemen met rijk en arm te maken hebben. Een informatief boek uit de serie 'Dossier milieu' over allerlei facetten van water, samengevat in twaalf hoofdstukken van twee pagina's voorzien van vele kleurenfoto's, tekeningen en grafieken. De vrij uitgebreide informatie is geschikt voor kinderen uit de bovenbouw van de basisschool. Helaas is de bladspiegel onrustig waardoor de informatie ietwat 'hap-snapperig' overkomt. In elk hoofdstuk wordt apart aandacht besteed aan de milieuproblematiek. Het taalgebruik is pittig; er komen veel lange samengestelde zinnen in de tekst voor. Achter in het boek staan verwijzingen naar websites, een verklarende woordenlijst en een alfabetisch register.
Keywords: Water; Watervervuiling