Een schone toekomst. - Parker, Steve, 1952-; Kolmer, Karin Beneken, ....- (Leidschendam : Biblion, 2003)
Wist je dat... electriciteit uit zonlicht en wind kan worden gemaakt? Golven kunnen worden getemd? Iedereen een klein beetje op energie zou kunnen besparen? Ontdek dit en nog veel meer - en hoe wij om moeten gaan met energiebronnen die in snel tempo op raken. Dit boek uit de serie Dossier milieu gaat over de behoefte aan energie en over de bronnen waaruit we in de toekomst energie kunnen halen. In de eerste drie hoofdstukken wordt gesproken over elektriciteit, de stroomvoorziening en fossiele brandstoffen. In de andere hoofdstukken komen nieuwe energiebronnen aan de orde, zoals waterkracht, zonne-energie, windenergie en kernenergie. Ook het gebruik van zonnewarmte, getijden en golven en warmte uit de aarde om energie op te wekken wordt uitvoerig besproken. De tekst in ieder hoofdstuk wordt aangevuld met kleurenfoto's en -tekeningen. Ieder hoofdstuk heeft een onderdeel "Urgent", waarin extra informatie over het besproken onderwerp wordt gegeven. Het woordgebruik en de zinsbouw zijn afgestemd op de leeftijdsgroep vanaf ca. 10 jaar. Het boek bevat een
Inhoudsopgave :, verwijzingen naar websites, een verklarende woordenlijst en een register.
Keywords: Energie; Energieproblemen; Energievoorziening