Een vieze planeet. - Parker, Steve, 1952-; Kolmer, Karin Beneken, ....- (Leidschendam : Biblion, 2003)
Wist je dat... oude standbeelden vergaan door vervuilde stadslucht? Afval uit kerncentrales niet vernietigd kan worden? Luchtstromingen vervuiling over de hele aarde brengen? Ontdek dit en nog veel meer - en hoe de toekomst van onze vervuilde planeet er uitziet als er geen ingrijpende veranderingen worden doorgevoerd. Dit boek gaat over de oorzaken en de gevolgen van vervuiling en wat we ertegen kunnen doen. In hoofdstukken ter grootte van een dubbele pagina worden onderwerpen behandeld als wat is vervuiling, welke (hoofd)rol speelt de mens hierin en wat kunnen we zelf doen om te helpen. Grijze kaders met interessante wetenswaardigheden zijn toegevoegd en gekleurde randen sieren de pagina's. Voor de korte stukken tekst zijn verschillende (grote) lettertypes gebruikt. Op iedere pagina illustreren een paar grote kleurenfoto's de tekst. Achterin zijn een register en een lijst met moeilijke woorden als CFK's, ozon en smog toegevoegd. Voor kinderen vanaf ca. 10 jaar voor bijvoorbeeld spreekbeurten.
Keywords: Milieuvervuiling