Beweging. - Petty, Kate, ....-; Otten, Hetty, ....- (Leidschendam : Biblion, 2003)
Wist je dat...: *de basilisk op water kan lopen? *stekeldieren met hun antislipvoeten in bomen kunnen klimmen? *octopussen straalaandrijving hebben? Ontdek dit en nog veel meer. Dit deel uit de serie 'Dossier dieren' laat zien hoe dieren zich voortbewegen. In 12 hoofdstukken ter grootte van een dubbele pagina is er aandacht voor rennen, klimmen, huppen en springen, vliegen en glijden, zwemmen etc. De onderwerpen worden kort besproken en staan in verschillende lettertypes en -groottes. Vele kleurenfoto's begeleiden de tekst. De informatie bij de foto's overlapt deels de hoofdtekst en vult deze aan. In een kader wordt steeds een dier met een heel opvallende eigenschap besproken. Tenslotte is er een woordenlijst en is er kort aandacht voor nog acht bijzondere dieren onder het motto 'Ongelooflijke feiten'. Het boek (harde kaft) ziet er aantrekkelijk en gezellig druk uit. Helaas is de tekst wat van de hak op de tak. De lezer krijgt aan de hand van vele voorbeelden een impressie van de verschillende manieren van voortbewegen van dieren. Met register.
Keywords: Dierengedrag; Dieren