Verdediging en camouflage. - Petty, Kate, ....-; Otten, Hetty, ....- (Leidschendam : Biblion, 2003)
Wist je dat...: *kameleons in enkel seconden van kleur kunnen verschieten? *sommige dieren kunnen doen alsof ze planten zijn? *slangen zich dood kunnen houden om te voorkomen dat ze levend worden opgegeten? Ontdek dit en nog veel meer. Dit deel uit de serie 'Dossier dieren' laat zien hoe dieren zich verdedigen of camoufleren. In 12 hoofdstukken ter grootte van een dubbele pagina is er aandacht voor dieren met schutkleuren of juist waarschuwingskleuren, mimicry, omgekeerde camouflage en dieren met wapens of met slimme trucjes om gevaarlijker te lijken. De onderwerpen worden kort besproken en staan in verschillende lettertypes en -groottes. Vele kleurenfoto's begeleiden de tekst. De informatie bij de foto's overlapt deels de hoofdtekst en vult deze aan. In een kader wordt steeds een dier met een heel opvallende eigenschap besproken. Tenslotte is er een woordenlijst en is er kort aandacht voor nog acht bijzondere dieren onder het motto 'Raar maar waar'. Het boek (harde kaft) ziet er aantrekkelijk en gezellig druk uit. Helaas is de tekst wat van de hak op de tak en tonen een paar foto's een ander dier dan in de tekst genoemd wordt. De lezer krijgt aan de hand van vele voorbeelden een impressie van de indrukwekkende overlevingstechnieken die er in de dierenwereld zijn. Met register.
Keywords: Dierengedrag; Dieren