Woestijnen. - Ganeri, Anita, 1961-; Otten-Vogelaar, Hetty, ....- (Den Haag : Biblion, 2002)
Dit deel van de serie 'Dossier Aarde' gaat over woestijnen. In twaalf hoofdstukken ter grootte van een dubbele pagina wordt duidelijk dat een woestijn veel meer is dan alleen maar zand. Er is aandacht voor waar ter wereld woestijnen voorkomen, de verschillende soorten, het ontstaan en ontwikkelen, de rol van het weer, oases en de aanpassingen van plant, dier en mens in deze barre gebieden. Tenslotte worden woestijnproducten als olie of diamant en de pogingen om woestijnen weer vruchtbaar te maken, besproken. De Sahara, tevens de grootste en heetste woestijn, krijgt extra aandacht. Gele kaders met leuke aanvullende informatie zijn toegevoegd. Interessante woestijnweetjes, een register en een woordenlijst staan achter in het boek. De vele kleurenillustraties, waaronder de wereldkaart met daarin de woestijnen aangegeven, en de schitterende foto's verlevendigen de tekst. Er is gebruik gemaakt van veel verschillende lettertypes en -groottes. Dit boeiende boek (met harde kaft) is goed bruikbaar voor werkstukken en spreekbeurten. Geschikt voor lezers vanaf ca. 11 jaar.
Keywords: De aarde