Bergen. - Ganeri, Anita, 1961-; Kuipers, Hugo, ....- (Den Haag : Biblion, 2002)
Dit boek gaat o.a. over de verschillende soorten bergen over de hele wereld, over het ontstaan van bergen en over hun eigenschappen. Tevens komen aan de orde: dieren in de bergen, planten in de bergen en bergvolken. Ook hoe wij gebruikmaken van bergen wordt in een apart hoofdstuk behandeld. Elk hoofdstuk, dat twee bladzijden beslaat, kent een deel algemene informatie en een deel specifieke informatie. Tevens is er een hoofdstuk gewijd aan opzienbarende feiten over bergen. Kleurenfoto's en tekeningen ondersteunen de tekst. Het woordgebruik en de zinsbouw zijn afgestemd op de leeftijdsgroep vanaf ca. 11 jaar. Het boek bevat een Inhoudsopgave :, een woordenlijst en een register.
Keywords: Bergen; De aarde