Bossen en oerwouden. - Ganeri, Anita, 1961-; Sanders, Wim, ....- (Den Haag : Biblion, 2002)
Beknopte informatie over bossen, voor wat betreft de planten en dieren en hun wisselwerking. Besproken wordt o.a. bostypen en hun verspreiding, planten en dieren van tropische (regen)wouden, gematigde bossen en noordelijke (naald)wouden en mensen die zich speciaal aanpasten aan het leven in bossen. Bevat een verklarende woordenlijst (zeer beknopt) en register. De lopende tekst is in een grote letter gedrukt, de bijschriften bij de illustraties in een wat kleiner, maar duidelijke letter. De verspreiding en het verschil in structuur en soortenrijkdom van verschillende bostypen worden belicht. Ook wordt aandacht geschonken aan de vele producten die hun oorsprong in bossen hebben zoals: hout, vruchten, specerijen, medicijnen en rubber en de bedreiging van bossen vooral door houtkap en ontginning. De meeste (kleuren)foto's zijn goed gekozen, een enkele is wat aan de kleine kant of het detail waarom het gaat is niet duidelijk. Ook de bijschriften slaan soms niet op de precieze diersoort die is afgebeeld. Ondanks deze kleine bezwaren is de uitgave wel bruikbaar voor de doelgroep, kinderen vanaf ca. 11 jaar. Met register en verklarende woordenlijst.
Keywords: Bossen; De aarde; Oerwouden