Oceanen. - Ganeri, Anita, 1961-; Otten-Vogelaar, Hetty, ....- (Den Haag : Biblion, 2002)
Twaalf min of meer thematische hoofdstukken van twee pagina's elk, o.a. over zee en zeewater, oceaanbodem, diepzeeleven, stromingspatronen, getijdenpoelen, planten, dieren, poolzeeën, koraalriffen en onderzoek. Het hoofdstuk 'Gezonken schatten' behandelt enigszins onverwachte zaken als visvangst, scheepstransport, vervuiling en olie/gaswinning. Tot slot volgen 'oceaanweetjes' (grootste, diepste, wijdste), verklarende woordenlijst (waarin 2 van de 14 trefwoorden zijn omgewisseld) en een register. Aardige kleurenfoto's en nette lay-out, waarbij de teksten in een vrij grote letter is gedrukt. De onderwerpen zijn met 30-50 woorden kort gehouden. Véél beknopter dan Ganeri's "Atlas van de oceanen", Knights "Onder de zee" en Kerrods "Alles over de zee". Haslams "Oceanen" is meer praktijkgericht, met proefjes. Onder de vele vergelijkbare boekjes is dit één van de meest eenvoudige, minst informatiedichte. Voor kinderen vanaf ca. 11 jaar.
Keywords: Oceanen; De aarde