Eilanden. - Oxlade, Chris, ....- (Den Haag : Biblion, 2002)
In het boek is een beknopte, heldere tekst goed gecombineerd met prachtige illustraties, die bestaan uit foto's, kaarten en doorsneden. In korte blokken tekst komen veel wetenswaardigheden over eilanden aan bod zoals: het ontstaan, wat is een eiland, het grootste eiland, continentale eilanden en eilanden in de oceaan. Daarnaast wordt aandacht besteed aan riffen en atollen, zon en stormen. De uitgave sluit af met een overzicht van 'Verbazingwekkende eilandfeitjes', een verklarende woordenlijst en een register. De tekst is gezet in een vrij grote letter. Naast het individuele gebruik thuis is het ook aan te bevelen als een goed naslagwerk voor o.a. informatiecentra van scholen. Dit boek, dat deel uitmaakt van een nieuwe serie, is geschikt voor kinderen vanaf ca. 11 jaar.
Keywords: Eilanden. -- De aarde