Handboek vennootschapsbelasting. (Antwerpen : Intersentia, 1994)
Dit handboek benadert gestructureerd en op een originele manier de materie van de vennootschapsbelasting, waarbij het klassieke juridische uitgangspunt wordt gecombineerd met interessante bedrijfseconomische inzichten. De verbondenheid tussen het boekhoudrecht en het fiscaal recht wordt diepgaand uitgewerkt en treffend geïllustreerd met talloze voorbeelden en verwijzingen naar rechtspraak. Deze unieke benadering maakt het handboek interessant als studieboek voor het hoger onderwijs en als referentiewerk voor praktijkmensen die regelmatig in aanraking komen met de dagelijkse toepassing van vennootschapsbelasting. Het boek geeft een duidelijk antwoord op de volgende klassieke vragen i.v.m. vennootschapsbelasting: - Wat is het toepassingsgebied van de vennootschapsbelasting? - Wat zijn de belastbare inkomsten van vennootschappen? - Wat zijn aftrekbare en niet-aftrekbare beroepskosten? - Hoe wordt de belastbare grondslag bepaald? - Hoe wordt de verschuldigde vennootschapsbelasting berekend? Daarnaast wordt aandacht besteed aan de verrekening van voorheffingen en belastingkrediet, aan de verschillende tarieven en aan de bijzondere aanslagstelsels.
Keywords: Belastingrecht; Boekhoudrecht; Vennootschapsbelastingen -- België