Levenslooppsychologie : jongvolwassenen, volwassenen en oudere volwassenen. - Rögels, Nelleke, ....- (Soest : Nelissen, 2004)
Levenslooppsychologie beschrijft de ontwikkeling van jongvolwassenen, volwassenen en ouderen. Deze levensfasen worden besproken aan de hand van vier ontwikkelingslijnen: de fysiologische ontwikkeling, de cognitieve ontwikkeling, de ontwikkeling van de persoonlijkheid en de sociale ontwikkeling.Het boek bestaat uit vier delen. Het eerste deel schetst het theoretisch kader van waaruit het is geschreven: de levenslooppsychologie. Het tweede, derde en vierde deel beschrijven de ontwikkeling per levensfase. Voor elke levensfase worden twee specifieke leeftijdsgebonden thema's nader uitgewerkt. In de jongvolwassenheid staan ouderschap en echtscheiding centraal. De overgang en het grootouderschap zijn de thema's voor de volwassenheid. Voor de laatste levensfase bespreekt de auteur pensionering en zingeving.
Keywords: Ontwikkelingspsychologie