Kind in ontwikkeling : een handreiking bij de observatie van jonge kinderen. - Bilo, R. A. C., ....-; Voorhoeve, H. W. A., ....- (Maarssen : Elsevier Gezondheidszorg, 2006)
I. DE NORMALE ONTWIKKELING VAN HET KIND. 1. Algemene aspecten van de ontwikkeling en de groei bij het jonge kind. 2. Prenataal en perinataal gedrag. 3. Postnatale ontwikkeling. 4. De neurologische ontwikkeling van het jonge kind. 5. De zintuigontwikkeling. 6. Samenvattend overzicht van de ontwikkeling aan de hand van de sleutelleeftijden. 7. Registratie van ontwikkeling. II. SIGNALEN EN SYMPTOMEN VAN EEN AFWIJKENDE ONTWIKKELING. 8. Vroegtijdige opsporing van ontwikkelingsstoornissen. 9. Afwijkende neurosensomotorische ontwikkeling naar functie en leeftijd. 10.Cerebrale parese 11. Spraak- en taalontwikkelingsstoornissen. 12. Gehoorstoornissen. 13. Visusstoornissen. 14. Mentale retardatie. 15. Autisme. 16. Attention-deficit/hyperactivity disorder. 17. Gedragsstoornissen. 18. Kindermishandeling. 19. Waarschijnlijkheidsdiagnosen bij verschillende symptomen
Keywords: Ontwikkelingspsychologie -- Kinderen; Ontwikkelingsstoornissen -- Kinderen